Opvoedinspiratie - training -coaching & -advies

Over Lucia de Jong

Lucia werkte jarenlang in de kinderopvang, verdiepte zich in tal van pedagogische visies en is moeder van twee volwassen dochters. In 2007 ging ze aan de slag als zelfstandige en gaf workshops en cursussen aan pedagogen, ouders en managers. Zij behoort tot de eerste groep Nederlandse Pikler pedagogen.  

Ambitie

BvH_20141001_140_3500px_sRGB.jpgLucia laat ouders en professionals zien en ervaren dat baby’s, dreumesen en peuters stuk voor stuk jonge mensen zijn met een enorme ontwikkelingskracht en een uniek persoonlijk temperament. Door goed te kijken naar deze aangeboren capaciteiten, kunnen opvoeders deze versterken. Zo kunnen ze het unieke van hun kind tot zijn recht laten komen en vergroten ze de kans op een goede hechting tussen henzelf en hun kind.

Inspiratie

De visie en pedagogische manier van werken van kinderarts Emmi Pikler is een belangrijke inspiratiebron voor Lucia. Pikler gaat er vanuit dat verzorgen meer inhoudt dan het geven van een schone luier of het flesje voeding. Verzorgende activiteiten zijn uitstekend geschikt om elkaar te leren kennen, een relatie op te bouwen, te hechten. Deze steeds terugkerende handelingen met hun intimiteit geven de kans om verbaal en non-verbaal te communiceren en met elkaar samen te werken. Daarnaast is vrije bewegingsontwikkeling belangrijk. Dit helpt kinderen lichamelijk in balans te komen wat hun zelfvertrouwen sterkt. Zie ook www.pikler.nl

Na het ingrijpende proces van geboren worden, geeft Lucia opvoeders een klankbord en inspiratiebron en laat hen ervaren hoe leuk en interessant opvoeden kan zijn.