Opvoedinspiratie - training -coaching & -advies

SpeelWinkel

 

Op 31 januari 2015 opende de SpeelWinkel  haar deuren in winkelcentrum De Hovel in Goirle (Hovel 25, aan de zijde van bakker en boekhandel).  Kinderen tot en met 4 jaar kunnen er spelen in het bijzijn van hun (groot-) ouder(s) en zo in kontakt komen met elkaar.

0210_003_SpeelWinkel-072_lr_bijgesneden.jpg

De SpeelWinkel heeft nadrukkelijk géén oppasfunctie. Er zijn speelobjecten om te klimmen of mee te sjouwen,  er is zand en veel klein en eenvoudig speelgoed waarmee ervaring kan worden opgedaan met vormen, gewichten, materiaalsoorten en kleuren. En hoewel er energiek en serieus wordt gespeeld, is de stemming rustig. De kinderen spelen op blote voeten: dat is goed voor de ontwikkeling van de voetspieren en het helpt grip houden bij het klimmen. 

0210_003_SpeelWinkel-026_lr_bijgesneden.jpg

De SpeelWinkel  heeft een speciale hoek voor de baby's die liggen en dreumes die kruipen. Zo kunnen ook zij ongestoord hun eerste beweegwerk verrichten en elkaar aanraken. Er is een commode om een luier te wisselen als dat nodig is.

Openingstijden miv 01-01-'23 (in 2024 ongewijzigd)
maandag   09.00 - 12.15 uur
woensdag 09.00 - 12.15 uur
vrijdag        09.00 - 12.15 uur  

Sluitingsdagen 2024
vrijdag         10 mei  (dag na Hemelvaart)    
vrijdag         17 mei t/m maandag 20 mei  (Pinksterweekend)
maandag      1  juli  (kermis Goirle)

Zomervakantiesluiting
vrijdag 12 juli  t/m  donderdag 22 augustus

Duur van het speelbezoek
Leeftijd, vertrouwdheid met de speelWinkel, fitheid e.d. zijn factoren die mede bepalen hoe lang een kind met plezier en overgave speelt. Als ouder neem je waar wanneer vermoeidheid optreedt. Dan is het tijd om het bezoek af te ronden. Een richtlijn voor een gemiddelde speelduur is 1,5 uur.     

Plaats reserveren van september t/m maart
Je kunt 's morgens vanaf 08.00 bellen of appen (06 384 530 71) om een plaats te reserveren voor diezelfde dag. Dan weet je zeker dat je niet voor niets komt. Ik wil grote drukte voorkomen. Dat komt het spel van de kinderen ten goede. 
Natuurlijk kun je ook zomaar binnenlopen en vragen of er plaats is. Dat is tijdens herfst en winter niet zondermeer altijd het geval.
Daarom de tip: reserveer! 
In de periode september t/m maart rekent de SpeelWinkel op maximaal één volwassen begeleider per spelend kind. Voor specifieke omstandigheden kan een uitzondering worden gevraagd.

Bijdrage                                                                               
Spelen in de SpeelWinkel  kost € 3,50 per kind per keer. Betalen kan alleen contant.

Vrijwillig meewerken in de SpeelWinkel
Graag, hulp is welkom. Bijvoorbeeld als gastvrouw of voor het opruim- en schoonmaakwerk. En uiteraard ook als je pedagogisch geschoold bent en samen met mij of alleen een ochtenddienst zou kunnen draaien. 
Loop eens binnen, mail of app mij.   

Je kunt de SpeelWinkel volgen op facebook.

0210_003_SpeelWinkel-078_lr_bijgesneden.jpg

0210_003_SpeelWinkel-089_lr_bijgesneden.jpg